La comarca del Garraf és una de les tres comarques que constitueixen el gran Penedès. Ocupa la part sud-oriental del conjunt comarcal, és un territori obert a la Mediterrània amb un clima suau i una superfície de 184 quilòmetres quadrats. Això la converteix en una de les comarques més petites del principat.De la comarca en formen part els municipis de Canyelles, Cubelles, Olivella, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú que n'és la capital.

La Comarca, de tradició agrícola i marinera, ha esdevingut una de les zones més cosmopolites de Catalunya. És una comarca molt ben comunicada i propera a l'aeroport internacional de Barcelona.El Garraf destaca per la seva oferta comercial, pels espais ecològics com el Parc Natural del Garraf, per la qualitat dels més de 10 quilòmetres de platges qualificades com de les millors del país per la seva netedat i les seves prestacions que estiu rera estiu, han merescut el distintiu de bandera blava que atorga la Comunitat Europea. Cal ressaltar la seva oferta per a turisme de negocis i congressos i l'existència d'una de les més complertes ofertes de nàutica de Catalunya.

És important també la vitalitat cultural representada per esdeveniments com el festival internacional de cinema de Catalunya a Sitges, el festival de teatre o el de musica popular i tradicional que es celebra cada estiu a Vilanova.

La tradició festiva de la comarca, amb cites tant importants com els carnavals, els tres tombs, les festes majors, etc.

Descobrir el Garraf també és conèixer la riquesa gastronòmica de la comarca que és típicament marinera, variada i senzilla a l'hora. El plat més típic i representatiu és el xató que dona un toc gastronòmic a la celebració del carnaval. Cal esmentar l'interessant patrimoni arquitectònic (amb edificis modernistes i romàntics) i la oferta de museus.

 

Oficina de Turisme de CUBELLES:

Passeig Narcís Bardají, 12 Tel:938952500

 

Oficina  de   Turisme de SITGES

c/Sínia Morera, 1 Tel:938945004 / 938944251 / 902103428

E-mail: inf@sitgestur.com

 

Oficina de Turisme de VILANOVA I LA GELTRÚ

Parc de Ribes Roges- Passeig del Carme, s/n Tel: 93 815 45 17

E-mail: turisme@vng.es